Blog

Wij zijn Kroodle en wij ontwikkelen nieuwe vormen van verzekeren met behulp van de laatste technologie. Onze autoverzekering CarKroodle biedt jou inzicht in je rijgedrag. Als je netjes rijdt, kun je korting verdienen op je premie.

vrijdag 10 maart 2017

10 Features in auto's waar je zonder zou kunnenJe bent een stukje aan het cruisen in je bolide en ineens heb je zin in rijst. Als je dan in de spiksplinternieuwe Audi A8 Gohan rijdt, zit je goed. Die heeft namelijk als speciale feature een ingebouwde rijstkoker (overigens wel alleen in Japan). En voetenbankjes, zodat je met je benen in de lucht kunt genieten van je kommetje wit genot. Inderdaad, wij menen dit niet, al is het maar omdat een kom rijst nou niet echt een feestmaaltijd is. En er zijn meer auto’s voorzien van volledig overbodige maar toch lollige features. We zetten er een paar op een rijtje: 

Hondahok
Honda wilde graag ‘the ultimate dog car’ in haar assortiment hebben. Het resultaat: een rijdend hondenhok met  een comfortabel kussentje in de achterbak en een hondenloopplank. Daarnaast zorgen een ventilator en een waterbak dat het Fikkie aan geen enkel comfort ontbreekt. Je boodschappen en je koffers neem je voortaan maar op schoot. 


Nissan Forest air-conditioning
Je kunt natuurlijk zo’n ordinair dennenboompje aan je spiegel hangen, maar als je je achter het stuur echt in een bos wilt wanen, dan stap je in Nissan met Forest air-conditioning. Daarin wekt de airconditioning namelijk de illusie dat je in de bossen rijdt met de ramen open. Hopelijk benadert de bosgeur de realiteit iets meer dan de ‘dennen’ geur die je bij het pompstation scoort. 

Fiat 500L Espresso machine
Menig automobilist functioneert in de ochtend niet voor er een kopje koffie genuttigd is. Vandaar dat Fiat een Lavazza espresso machine aanbiedt, die tussen de voorstoelen kan staan. Je bent Italiaan of je bent het niet.     Superhandig voor vertegenwoordigers en andere lui die de ganse dag achter  het stuur zitten, ware het niet dat je als automobilist met vrij grote regelmaat  koffieverkooppunten passeert. Maar in een ellenlange file lach jij het hardst. De  feature kost zo’n €225. 


Volkswagen Beetle: Bloemenvaasje
Een vers bloemetje in de auto is voor de wat meer esthetisch verantwoorde chauffeuse wellicht een feature waar ze blij van wordt en dus is de Volkswagen Beetle voorzien van een houder waar een vaasje in kan staan. En voor wie dat nog niet kitscherig genoeg is, zijn er ook speciale pluche Volkswagen bloemen te koop in verschillende varianten. Overigens zijn ze online veelal uitverkocht. Over smaak valt kennelijk heel erg te twisten.

Range Rover Event Seating
De Range Rover met Event Seating is één van de duurste SUV’s ooit gemaakt, maar dan krijg je ook wat. Mohair matjes en deze matig comfortabel ogende achterbakfauteuils (handgemaakt van Windsor leer) onder de achterklep maken dat met name passagiers voorzien zijn van luxe extra’s. Superhandig voor concerten waarbij je je auto meer naar binnen mag nemen en bij eh… al die andere dingen. Dat is de investering van 200.000 dollar wel waard.  

Roll’s Royce Starlight Headliner

 Maar liefst 1.340 met de hand geplaatste lampjes geven de Rolls Royce Starlight Headliner een niet van echt te onderscheiden sterrenhemel. Wat het toppunt van romantiek zou kunnen zijn, ware het niet dat er een reusachtige armleuning tussen de stoelen geplaatst is. Maar wel handig als je je sleutels kwijt bent. 

Tesla Model S/X: Bioweapon Defense Mode
We achten de kans klein dat het in ons kikkerland daadwerkelijk gebeurt, maar mocht je ooit in een biochemische oorlog terecht komen met je auto, dan zit je in de Tesla met Bioweapon Defense Mode hartstikke veilig. Bioweapon Defense Mode is in principe een luchtfiltratiesysteem dat dus zo goed is dat het zelfs werkt tegen de ergste manieren van vervuilen, waaronder militaire bio-wapens. Superhandig als je in een zwaar vervuild gebied of in een oorlogsgebied woont. Of superheld bent.  

Honda CR-V: power shower
De Power Shower van Honda is misschien best handig als je gaat wildkamperen. Want hoewel voorzien van een waterstraal die volgens de brochure ‘elke modderige laars schoon krijgt’, is het op een reguliere camping wellicht wat ongemakkelijk om in je blootje onder de achterklep van je auto te gaan douchen. 


Mini Cooper openometer
Onder het kopje ‘volledig zinloos’ scharen we de Openometer in de Mini Cooper Convertible. Hij meet precies hoelang het dak van de Mini open is. Was je zonder deze meter nooit achter gekomen. Het schijnt dat ook menig Mini Cooper bestuurder zich heeft afgevraagd waarom dit ding ruimte op het dashboard inneemt. 

Bentley Betayga Breitling clock
Als allerlaatste, en waarschijnlijk ook allerduurste, de $160.000 extra optie voor de Bentley Betayga. Het gaat hier om een Breitling dashboard klokje met het meest complexe horloge mechanisme ooit. Je kunt kiezen; witgoud of rosé. 8 diamantjes zitten er in het klokje en hij windt zichzelf op door op bepaalde tijden te draaien.