Blog

Wij zijn Kroodle en wij ontwikkelen nieuwe vormen van verzekeren met behulp van de laatste technologie. Onze autoverzekering CarKroodle biedt jou inzicht in je rijgedrag. Als je netjes rijdt, kun je korting verdienen op je premie.

maandag 7 november 2016

De auto van de president

Vandaag mogen de Amerikanen naar de stembus en dan vraag je je wellicht af met welk vervoer de twee presidentskandidaten zich daarheen laten rijden. Met de nadruk op láten rijden. Want de Amerikaanse president mag dan beslissingen nemen die de gehele wereld beïnvloeden, het is hem niet toegestaan op de openbare weg achter het stuur plaats te nemen. Ook niet na zijn presidentschap, trouwens. De laatste president die zelf gas gaf op een openbare weg, was Lyndon B. Johnson. Waarschijnlijk meteen wel de meeste excentrieke president als het op auto’s aankwam; Lyndon bezat een amfibie auto en vond het grappig om met passagiers op het water af te rijden en te gillen dat de remmen niet meer werkten. Vandaag de dag is het al groot nationaal nieuws in Amerika als Obama zijn eigen golfkarretje bestuurt. Hillary Clinton heeft al 18 jaar lang niet zelf gereden (de first lady en minister van buitenlandse zaken krijgt ook een chauffeur). Haar echtgenoot Bill noemde het feit dat hij nooit eens kon rondcrossen met zijn Mustang oldtimer één van de grootste nadelen van het presidentschap. Wie president is of wil worden, laat zich rijden door de Secret Service en daar valt weinig tegen in te brengen.

Het beest

De presidentskandidaten mogen dan niet zelf sturen, ze mogen wel hun vervoer zelf uitzoeken. Donald Trump wordt gereden in een Chevy Suburban, een auto van Amerikaanse makelij, zoals hij graag benadrukt. Dat hij thuis nog een vrijwel volledig buitenlands wagenpark heet staan, verzwijgt The Donald voor het gemak even. Bij huize Trump staan enkele Rolls Royces (Groot Brittannië), een Mercedes McLaren (Duitsland) en een paar Lamborghini’s (Italië) geparkeerd. Ook Hillary Clinton rijdt in een Chevrolet rond, maar dan een gepantserd busje. Waar de voormalige First Lady overigens nogal opzien mee baarde, aangezien de meeste top politici voor een limo kiezen. Zo ook Obama, die nu nog rondgereden wordt in een enorme zwarte Cadillac Limo met de bijnaam The Beast. Dit omdat de gemiddelde tank een kneuterig boodschappenautootje lijkt naast dit voertuig, dat een chemische oorlog probleemloos kan weerstaan. Ook de toekomstige kandidaat krijgt zo’n zwaar gepantserd voertuig, gebouwd op het onderstel van een vrachtwagen. Deze week zullen we ontdekken wie daar de komende vier jaar in plaatsneemt…